Om oss

Marit Johnsen portalreiserEier: Marit Johnsen, kunsthistoriker og lektor.

Marit er utdannet norsk- og engelsklærer, og har lang erfaring med elever i alle aldersgrupper og forskjellige kulturer. I fagkretsen har hun Planlegging 1&2 fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO), og norsk og engelsk fra Univeristet i Oslo (UIO). Hun har 23 års erfaring som lærer i norsk offentlig skole.

Marit tok sin en Master i kunsthistorie, og er vår fremste ekspert innen glassmalerier, og da spesielt i York Minster og Canterbury Cathedral. Som anglofil er hun opptatt av Storbritannia og dens historie, og har besøkt Storbritannia utallige ganger. Hun har spesiell interesse for de store katedralene i Canterbury og York, og skrev sin masteroppgave om glassmaleriene i disse to katedralene. Et foredrag av Marit eller en reise med Marit som reiseleder vil ta deg inn i den gamle historien og la deg oppleve hvordan ringvirkningene fra kirken og dens innflytelse hadde på mennesker i tiden.

Interessefeltene som gjenspeiles i kurs og foredrag er middelalder (spesielt glassmalerier), renessanse, barokken, impresjonismen og den tidligste modernismen i Europa.

Vi tar i mot oppdrag om både enkeltforedrag og forskjellige temakurs om stilartene i de forskjellige tidsepokene: Middelalder/renessanse, Barokken i Europa, Impresjonismen, og Modernismen i Europa, samt kurs om William Shakespeare i tilknytning til engelsk renessanse.

 

 

Kontakt oss om dette er av interesse